SBC: Vzpostavili smo sekcijo najbolj perspektivnih mladih podjetnic in podjetnikov – SBC Mladi

SBC Mladi

SBC – Slovenian bussiness club ali Klub slovenskih podjetnikov je nastal leta 2014 z vizijo, da združi najboljše slovenske podjetnike in da bi zgradili ali okrepili medsebojne odnose, ter prispevali oziroma Slovenijo popeljali v boljše poslovno okolje.

Danes klub združuje približno dvesto članov, ki poslujejo nadpovprečno uspešno. Do poslovnih rezultatov so prišli z lastno idejo ali kot nasledniki družinskih podjetij in z lastnim trudom. Ta skupina podjetij ima 26 odstotkov višjo dodano vrednost od povprečja v slovenskem gospodarstvu.

Gre za organizacijo, ki je drugačna od drugih. Je organizacija lastnikov, torej podjetnikov in podjetnic, ki je v preteklem tednu predstavila nov projekt – SBC Mladi. Pobudnik slednjega je dr. Jure Knez, soustanovitelj trboveljske družbe Dewesoft, ki izdeluje merilne inštrumente in je danes eno najuspešnejših slovenskih podjetij. Ne gre za množično članstvo, ampak članstvo na podlagi kriterijev, ki opredeljujejo predvsem etično in nadpovprečno poslovanje.

SBC je v sodelovanju s številnimi partnerskimi organizacijami, ki skrbijo za mlada podjetja, podjetnice in podjetnike dobil 120 predlogov za članstvo v SBC Mladi, 81 so jih na podlagi lastnih kriterijih v SBC prepoznali kot podjetja s potencialom ter jih povabili na uvodno predstavitveno srečanje lastnikov najbolj perspektivnih mladih podjetij.

Na srečanju, ki je potekalo 3. septembra 2019 v hotelu Radisson Blu Plaza Hotel Ljubljana smo bili tudi mi.

Celoten prispevek si lahko preberete na spletnem portalu Slovenec.org