Srečanje samostojnih podjetnic: Nadgrajujemo znanje in delimo izkušnje

Srečanje samostojnih podjetnic

Biti podjetnica je zagotovo drugačen izziv, kot biti podjetnik. Ženska narava je drugačna od moške, deluje po drugih načelih, že zato ker nanjo vplivajo drugi hormoni in vrsta zunanjih dejavnikov, na primer luna, mesečni cikel itd..

Z ženskim podjetništvom je največkrat tesno povezano tudi materinstvo, ki zahteva od ženske nemalo prilagajanja, kompromisov, improviziranja. Voditi hkrati obe gospodinjstvi – domače in »poslovno« – ni mačji kašelj, sploh pa ne gre vedno z nasmeškom na obrazu. Obiskali smo dogodek, kjer smo lahko v živo preverili in povprašali, kakšne so radosti in izzivi ženskega podjetništva.

Prijetno srečanje samostojnih podjetnic z naslovom Nadgrajujemo znanje in delimo izkušnje se je v sredo, 9. 10. 2019, odvijalo na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču, kjer so se srečale tri generacije podjetnic, ki so svojo poslovno pot pričele znotraj projekta Podjetnost je ženskega spola, ki sta ga v preteklih letih v partnerstvu izvajala Zavod za zaposlovanje Republike Slovenije ter Javna agencija SPIRIT Slovenija. Dogodek je bil letos prvič odprt tudi za širšo javnost.

V uradnem delu dogodka je 29 podjetnic, ki so se prijavile na natečaj, pred komisijo predstavilo svoje poslovne ideje, sledila je podelitev pogodb podjetnicam ter predstavitev knjige Andreje Comino z naslovom Svoboda – breme ali privilegij? Po urici za mreženje in ogled stojnic več kot dvajsetih podjetnic, ki so predstavljale svoje raznolike dejavnosti, je bila na vrsti predstavitev primera dobre prakse – to je uspešne zgodbe o sivki, za katero z družino stoji srčna Vera Mrak, ki idejno in praktično vodi podjetje Souvenir Lavande Belvedere Izola.

Sledilo je izčrpno in praktično predavanje Saša Palčiča iz podjetja Madwise z naslovom Kako do spletne strani, ki jo bodo vaše stranke oboževale (in od vas z veseljem kupovale) ter predavanje Nine Štefe z naslovom Od hobija do biznisa preko socialnih omrežij. Ob koncu dogodka je nastopila glasbena skupina Bepop.

Celoten prispevek si lahko preberete na Slovenec.org.