Živ-žav na 14. Otroškem bazarju

Otroški bazar

Med 14. in 15. septembrom smo na Gospodarskem razstavišču obiskali največjo izobraževalno-sejemsko prireditev za družine v Sloveniji, in sicer 14. Otroški bazar. Prireditev je namenjena predvsem otrokom do 12. leta starosti, staršem, učiteljem, vzgojiteljem, starim staršem in vsem tistim, ki se pri svojem delu oziroma v vsakdanjem življenju srečujejo z otroki.

Med stoterimi stojnicami se je odvijal tudi bogat spremljevalni program na Odru zabave in smeha, kjer je bilo moč zaslediti različne športne, kulturne ali animacijske skupine, ki so s svojimi plesnimi, gledališkimi, čarovniškimi, glasbenimi in drugimi vložki popestrile sejemska dneva. V soboto je nastopil na odru priljubljeni Challe Salle, v nedeljo pa skoraj zimzeleni Ribič Pepe.

Na sejmu je bilo mogoče najti kup informacij, napotkov in nasvetov glede nosečnosti, poroda, starševstva, dojenja, nakupa opreme za dojenčka ter vsakdanjih oziroma didaktičnih pripomočkov za otroke.

Program tematskih delavnic je bil razgiban in zanimiv, otroci so lahko spoznali čudežni svet žuželk, poslušali angleško pravljico, ustvarili svoje milo, pisali razglednice in še kaj.

Celoten prispevek si lahko preberete na Slovenec.org.